ABOUT

Mijn naam is Parwin Poiesz, ik ben geboren in Teheran en woon sinds mijn zesde in Nederland. Ik ben op mijn zevende begonnen met schilderen en sinds 2020 heb ik een eigen atelier in Amsterdam.

Mijn passie voor experimenteren met kleuren begon al op zeer jonge leeftijd en sindsdien ben ik nooit gestopt met leren en experimenteren. Mijn persoonlijke inspiratiebronnen zijn Perzische en Oosterse kunstinvloeden. Maar ook met de vier natuurelementen heb ik een speciale band. Ik ben altijd op zoek naar de sporen die deze elementen in mijn dagelijks leven achterlaten.

Met mijn kunst wil ik een gevoel overbrengen, mijn verhaal vertellen, fantaseren, reizen, thuiskomen en geen begin noch einde laten ervaren. Ik ben niet overal geweest, maar als dromer neem ik de vrijheid om te fantaseren over bepaalde plekken en geef ik dit vorm in mijn kunst. Ik schilder grenzeloos een wereld waar ik graag wil zijn

Als je mijn werk bekijkt, zal het je opvallen dat ik met opvallende kleuren en patronen werk. Ik richt me vooral op het maken van abstracte kunst waar veel beweging in zit. Mijn acryl schilderijen zijn laag op laag opgebouwd, omdat acrylverf vrij snel droogt en deze verf door de vele lagen diepte creëert.

Naast kunstschilder ben ik ook werkzaam als theatermaker en actrice. Mijn doel als theatermaker en actrice is om verhalen te vertellen en mensen met elkaar te verbinden. Ik vind dat kunst voor iedereen is en ik wil mensen enthousiast krijgen voor kunst. Maar ik wil ook een indruk achterlaten. Via mijn kunst wil ik mensen aanzetten om na te denken over de verbinding tussen mens en natuur.

Heeft u vragen, suggesties of verzoeken, neem dan gerust contact met mij op. Ik maak ook werk in opdracht.

parwinpoiesz00007
parwinpoiesz00008